V Snine vyvrcholil projekt Poznaj svojho suseda

16.09.2007 Snina

Snina 16. septembra (TASR) - Bohatým kultúrnym programom a gratuláciami k 85. narodeninám, ktoré oslávil akademický sochár a čestný predseda sninského výtvarného festivalu Tibor Bartfay, vyvrcholil v sobotu vo večerných ...
Spomínaný projekt, do ktorého sa zapojilo vyše 400 umelcov a mladých adeptov rôznych druhov umenia, v priebehu roka realizovala Nadácia ART EAST a Galéria Andreja Smoláka v Snine. Celkový projekt bol založený na kultúrnej spolupráci a výmene hodnôt a skúseností medzi Slovenskom a Ukrajinou. \"Na realizáciu projektu, ktorého súčasťou bolo osem samostatných aktivít, získali organizátori z podporných fondov Európskej únie zhruba 50 tisíc eur, \" uviedla dnes pre TASR Dana Čornaničová z uvedenej galérie. Dodala, že súčasťou projektu boli výmenné exkurzie, študentské maliarske plenéry, Detský svet fantázie, ktorého sa zúčastnilo 15 ukrajinských a 15 slovenských detí, sochársky tvorivý ateliér a pod.
Súčasťou sobotňajšieho galaprogramu boli aj vystavené práce z dielne desiatich ukrajinských a rovnakého množstva slovenských maliarov, ktorí svoje diela vytvorili v rámci 14. ročníka Medzinárodného výtvarného festivalu Snina 2007.
 

Vyberte región